Zorg

Woonzorgcentra en verpleeghuizen

Woonzorgcentra en verpleeghuizen

Als u een vraag heeft, neemt u dan contact op met de klantenservice of het hoofdkantoor, zij wijzen u de weg. Kijk voor de klantenservice / hoofdkantoor van de 4 grote woonzorgcentra in 's-Hertogenbosch e.o. op de sites (zie link hieronder).

Kijk voor een opsomming bij de rubriek Wonen, Woonzorgcentra 1 ( Van Neynsel en Zorggroep Elde),
Woonzorgcentra 2 (Brabant Zorg en Vivent) en Woonzorgcentra 3 (Annenborch, particulier woonzorgcentra, Stichting Schakelring en Vughterstede).

Er zijn diverse termen in omloop: wooncentrum, combinatiehuis, verzorgingshuis etc. Om de zoekfunctie te verbeteren, hebben we overwegend de termen woonzorgcentrum en/of verpleeghuis gebruikt.
Tip: Gebruik de zoekfunctie als u naar een specifiek woonzorgcentrum zoekt.

Woonzorgcentra is een combinatie van aanleunwoningen, verzorgingsafdelingen en verpleegafdelingen. Verschil in 'wonen' is de verzorging. Bij verzorging 24 uur toezicht op indicatie van CIZ (tegenwoordig niet zo makkelijk meer te krijgen vanwege veranderingen transitie zorg).  Op een verpleegafdeling krijgen de mensen intensievere zorg en is meestal ook de afdeling gesloten bijvoorbeeld dementerenden. Alles loopt daar via de specialst ouderengeneeskunde. Bij aanleun en verzorging loopt dat via eigen huisarts of afdeling gemeente Wmo loket.

Het centrum indicatiestelling zorg (CIZ) beslist na onderzoek of men recht heeft op zorg in een woonzorgcentrum of verpleeghuis. Men kan in aanmerking komen voor een woonzorgcentrum of verpleeghuis als men veel hulp nodig heeft bij dagelijks terugkerende zaken zoals wassen, aankleden en schoonmaken. Als men in een verpleeghuis of woonzorgcentrum gaat wonen, kan men 24 uur per dag een beroep doen op verzorging en verpleging.

Verbeter de zorg en laat uw stem horen op Zorgbelang Brabant.nl.

Laatst bijgewerkt op: 12 mei 2016

Naar boven