Zorg

Thuiszorginstellingen en particuliere bureaus

Thuiszorginstellingen & particuliere bureaus

Er zijn diverse bureaus die bij indicatie hulp bieden in het huishouden en in de persoonlijke verzorging. Gangbare termen hierbij:
*  ZIN = Zorg in natura; ook wel zorg zonder verblijf genoemd, dit is zorg die door een instelling/
   organisatie geleverd wordt, de cliënt mag zelf aangeven door wie die zorg geleverd moet worden.

*  Bij Hulp in natura laat u het regelwerk over aan de gemeente. De gemeente bepaalt dan wie u gaat 
   helpen, begeleiden of ondersteunen.

*  PGB = persoonsgebonden budget, waarmee men zelf zorg inkoopt

*  Men kan ook particulier, op eigen kosten, zorg inkopen.

 • AD Thuishulp, particulier, biedt huishoudelijke hulp, lichte verzorging en begeleiding, kijk op
  ad-thuishulp.nl
 • All Care particuliere stichting, biedt huishoudelijke hulp, intensieve verzorging, zorg voor het
  gezin, begeleiding. Kijk op allcare.nl.
 • Actief Zorg thuishulporganisatie, biedt huishoudelijke hulp, verzorging en verpleging. Kijk op
  actiefzorg.nl 
 • BrabantZorg Thuiszorg biedt totaalpakket van wonen, zorg en welzijn voor de oudere medemens.
  Kijk op brabantzorg.eu
 • Buurtzorg thuiszorgorganisatie met kleine teams, bestaande uit (wijk)verpleegkundigen en wijkziekenverzorgenden, levert verpleging, persoonlijke verzorging en individuele begeleiding. Kijk op buurtzorgnederland.com
 • IVT zorg op maat thuiszorgorganisatie, biedt hulp bij het huishouden, persoonlijke verzorging en verpleging en uitleen van hulpmiddelen. Kijk op www.ivt-zorg.nl.
 • Moby Thuiszorg particulier, biedt bijna alle zorgvragen, ook medische handelingen. Kijk op mobythuiszorg.nl
 • PrivaZorg Den Bosch-Oss landelijke thuiszorgorganisatie. Regelt de zorg aan cliënten vanuit een nagenoeg landelijk netwerk van regionale en steunpunten. Biedt persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding, terminale zorg, nachtzorg, vakantiezorg, Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) zorg en particuliere zorgvragen. Kijk op privazorgdenbosch-oss.nl.
 • Royal Zorg, thuiszorgorganisatie. Biedt op maat gesneden zorg als hulp bij het huishouden, persoonlijke verzorging, verpleging, activerende- en ondersteunende begeleiding en behandeling bij psychische en/of sociale problemen. Kijk op royalzorg.nl.
 • Stand by, particuliere organisatie. Biedt 24 uurs zorg, terminale zorg, hulp bij huishouden, begeleiding thuis en bij complexe zorgvragen zijn er professionals beschikbaar. Kijk op standbythuiszorg.nl.
 • Stichting Thuiszorg Pantein organisatie, levert zorg op in thuissituatie en op locatie. Kijk op pantein.nl. Geen huishoudelijke hulp.
 • Tzorg organisatie, huishoudelijke hulp, maatwerkondersteuning en begeleiding binnen de Wmo die is afgestemd op de wensen en manier van leven van de cliënt. Kijk op tzorg.nl.
 • Vivent zorgorganisatie in de regio Den Bosch. Vivent Thuiszorg biedt hulp, verpleging en verzorging in de thuissituatie. Daarnaast heeft Vivent zorgcentra. Ook biedt Vivent producten en hulpmiddelen aan bij de Medicura Vivent Zorgwinkel, locatie JBZ. Kijk op vivent.nl.
 • Vughterstede biedt zorg en diensten aan Woonzorgcentrum Theresia en Huize Elisabeth te Vught. Kijk op vughterstede.nl.
 • Sint Jozefoord (Nuland) biedt thuiszorg, wonen en zorg met en zonder indicatie.
  Kijk op jozefoord.nl.
 • Interzorg Thuiszorg (Oss) biedt zorg in Regio Oss/Uden, denk aan persoonlijke zorg, begeleiding, huishoudelijke zorg en diëtist. Kijk op interzorgthuiszorg.nl
 • Home Instead biedt een diversiteit aan thuisservices in de vorm waarin de client dat wil en op tijdstippen die de client kiest. Kijk op thuisservicehomeinstead.nl
 • Seniorenmantel zorgt ervoor dat ouderen zo lang mogelijk en zo prettig mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Kijk op seniorenmantel.nl

Zorgcoöperatie Den Bosch voor hulp bij huishouden. De Zorgcoöperatie is georganiseerd door thuiszorgaanbieders IVT thuiszorg, Tzorg en het Steunpunt mantelzorg van Divers. Deze nieuwe vorm van huishoudelijke ondersteuning is een uitkomst voor mantelzorgers die dreigen overbelast te raken. In de praktijk blijkt dat de combinatie van mantelzorgtaken met een eigen huishouden zwaar is. Ook inwoners met een beperking die niet in aanmerking (willen) komen voor hulp bij het huishouden uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kunnen gebruik maken van Zorgcoöperatie Den Bosch. Een ander belangrijk doel is het behoud van werkgelegenheid.
Hiermee voorkomt de gemeente dat huishoudelijke hulpen in het zwartwerk-circuit verdwijnen.

 • Het rijk heeft de plannen voor een Zorgcoöperatie goedgekeurd en de gemeente ontvangt in 2015 en 2016 jaarlijks iets meer dan 1 miljoen euro. Hierdoor kan de gemeente de tarieven laag houden als inwoners zelf een particuliere hulp bij het huishouden inschakelen via Zorgcoöperatie Den Bosch. De gemeente betaalt namelijk een deel van de hulp bij het huishouden. Het andere deel betaalt de mantelzorger (€ 10,50 per uur) of particulier (€ 12,50 per uur) zelf aan Zorgcoöperatie Den Bosch.

  Aanvragen via gemeente
  Particulieren en mantelzorgers nemen contact op met de gemeente voor een aanvraag. Ze moeten wel voldoen aan een paar voorwaarden, zoals een registratie als mantelzorger en een lidmaatschap van Zorgcoöperatie den Bosch (€ 10,- per jaar). De voorwaarden staan op  s-hertogenbosch.nl/hulp-bij-het-huishouden.

  Zorgcoöperatie onderzoekt mogelijkheden uitbreiding
  De heer Valk, voorzitter van Zorgcoöperatie Den Bosch, wil de komende twee jaar onderzoeken of en hoe de Zorgcoöperatie een structurele vorm kan krijgen. “We bekijken ook of we naast huishoudelijke hulp nog andere zorgdiensten kunnen gaan aanbieden. Wellicht samen met andere organisaties en ZZP-ers”. Lees meer over de Zorgcoöperatie den Bosch op zorgcooperatiedenbosch.nl.

 Maak van de zorg een betere zorg, denk mee via zorgbelangbrabant.nl.

Laatst bijgewerkt op: 24 juli 2017

Naar boven