Wonen

Kringloop & klussen

Kringloop & klussen

Verhuizen kost geld. Er zijn diverse organisaties die tegen redelijke prijzen diensten en materiaal aanbieden.

Vincentiusvereniging ’s-Hertogenbosch
Biedt binnen de sociale hulpverlening:

 • Ad-hoc financiële ondersteuning bij acute geldnood (in geen geval structureel), bijvoorbeeld in geval van schuld, betalingsachterstand of onvoldoende middelen om in levensonderhoud te voorzien;
 • Goederenhulp. Dat kan zijn in de vorm van witgoed, huisraad, meubilair of fietsen.
  De binnengekomen vraag voor bovenstaande wordt beoordeeld door de commissie waarna een besluit volgt.
 • De kringloopwinkel aan de Havenstraat, waar kleding, meubels en andere huishoudelijke artikelen worden verkocht.
  De inzameling en verkoop van deze goederen draagt op verschillende manieren bij:
  • Veel mensen die zich spullen niet nieuw kunnen veroorloven, vinden iets van hun gading
  • In veel situaties leidt een bezoek aan de winkel tot nader contact en worden soms problemen zichtbaar, waar dan iets aan gedaan kan worden
  • Door het hergebruiken krijgen spullen een tweede leven
  • De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de 'Directe Hulp' door de Vincentiusvereniging
  • Dak- of thuislozen worden kosteloos in het 'nieuw' gestoken

Vindingrijk 
Vindingrijk Warenhuis (onderdeel Weener XL) zamelt in en verkoopt. De ophaaldienst is bereikbaar van ma. t/m vrij. 9.00-17.00 uur. Zelf brengen: afgiftepunt Milieustation Afvalstoffendienst. De chauffeurs en magazijnmedewerkers mogen spullen weigeren.

Handelsonderneming Van Bijnen Vlijmen
Ontruiming van woning; opleveringsklaar maken; verhuizen; opkopen van inboedels; schilderen van nieuwe woning.

Allerhandel / De Opruimer Den Bosch
Verkoopt gebruikte goederen en verzorgt complete ontruiming van woningen.

Kringloopwinkel De Kleine Beurs Den Bosch
Creëert nieuwe kansen voor werknemers, klanten en goederen: ophalen van spullen op afspraak.  

SOS Rommelmarkt Den Bosch
Een kringloopwinkel waar ook mensen nieuwe kansen krijgen. Met de winst ondersteunt SOS kleinschalige projecten in de derde wereld. Ophalen van spullen op afspraak. 

Gemini woningopruimers en kringloopwinkels Den Bosch
Vakkundige ontruiming en bezemschoon opleveren van de woning; opknappen van woningen.

De winkel die werkt
Richt zich op o.a. hulpbehoevenden, zelfstandig wonende ouderen en mantelzorgers. Tegen aantrekkelijke tarieven wordt hulp aangeboden in en rondom het huis. Bijv. bij tuinonderhoud, klein timmerwerk, schilderwerk, loodgieterwerkzaamheden, ontruiming / opruimen. Ook is er een winkel/werkplaats waar producten hersteld worden of voor hergebruik aangeboden.
De diensten dienen indirect als werkervaring voor leerlingen, zij worden altijd begeleid door een vrijwilliger.

De helpende hand
In en verkoop van gebruikte meubels, ook ontruimen van woningen.

Maasland Woonservice
Klussenservice voor particulieren, low budget. Aanmelden via website.

Monteur op afstand
Reparatie van witgoed, snel duidelijkheid, zonder voorrijkosten. Via skype of facetime is er overleg met een monteur. Ze werken alleen met monteurs die zijn aangesloten bij Uneto-VNI. Zij zijn goed opgeleid en hebben uitgebreide praktijkkennis. Zo kunnen ze snel beoordelen wat het probleem en de oplossing is. Kijk op de site monteuropafstand.nl 

Tuinrijk Cello
Tuinrijk is een tuinwinkel die gerund wordt door mensen met een verstandelijke beperking. Er worden planten, tuinproducten en kachelhout verkocht. Ook bieden ze tuinonderhoud aan particulieren en bedrijven. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de medewerkers van Tuinrijk, onder begeleiding van een ervaren tuindeskundige. Kijk voor de mogelijkheden op cello-zorg.nl.

Brabantse Hart in actie
Armoede is een steeds groter wordend probleem. Een probleem dat tegenwoordig voorkomt in alle lagen van de bevolking en die door allerlei omstandigheden kan ontstaan. Denk hierbij aan het verliezen van werk, het toenemen van schulden of andere privéoorzaken. Deze stichting ziet een manier om dit leed te verzachten door met betrokkenen de handen ineen te slaan en te doen wat nodig is zoals voedselpakketten, kleding, speelgoed en andere producten beschikbaar te stellen voor deze mensen.

De doelgroep die wij willen benaderen zijn mensen die in financiële problemen zijn geraakt en daardoor gedurende kortere of langere tijd niet zelfstandig in hun levensbehoeften kunnen voorzien. Ook u kunt steunen door spullen te doneren zoals kleding, schoenen, speelgoed, voedsel en andere producten/diensten en financieel. De 'winkel' is op ma, di, do, vrij en za geopend.

Tiptop Student
TipTopStudent biedt voor elke gewenste klus, betrouwbare hulp, tegen een scherpe prijs. Tiptop Student beschikt over vooraf geselecteerde studenten die ingezet worden bij particulieren voor uiteenlopende werkzaamheden zoals huishoudelijke ondersteuning, bijles, oppassen of tuinonderhoud. De kandidaten voeren de klussen uit conform de bepalingen van de regeling dienstverlening aan huis zoals opgesteld door de Belastingdienst. Voor iedere student geldt een uitgebreide selectieprocedure, waaronder een kennismakingsgesprek in de thuissituatie. TipTopStudent kent dus alle kandidaten persoonlijk! Tijdens de kennismaking wordt met name gelet op verantwoordelijkheidsgevoel, integriteit, betrouwbaarheid, ervaring en enthousiasme.  Kijk op tiptopstudent.nl.

Laatst bijgewerkt op: 04 oktober 2016

Naar boven