Welzijn & hulpverlening

Maaltijden / Low budget / Sociaal restaurant / Thuisbezorging

Maaltijdbezorging

Verschillende organisaties bezorgen diepvriesmaaltijden en koelversmaaltijden aan huis. Ook zijn bij de meeste supermarkten kant-en-klaarmaaltijden te koop.  
Bij koelverse maaltijden worden de maaltijden vers bereid en direct daarna teruggekoeld. Hierdoor zijn de maaltijden langere tijd houdbaar. Koelverse maaltijden worden in de koelkast bewaard en zijn niet geschikt om in te vriezen. Vriesverse maaltijden worden direct na bereiding ingevroren, worden bewaard in de vriezer en zijn voor nog langere tijd houdbaar.

Apetito
Apetito bezorgt vriesverse maaltijden aan huis (ook dieetmaaltijden).
Apetito richt zich op senioren.
De maaltijden worden wekelijks op een vaste dag bezorgd bij een minimale bestelling van 7 maaltijden. De bestelling moet één werkweek voor levering worden doorgegeven. Er hoeft geen abonnement afgesloten te worden.
Bestellen kan via de site of telefonisch. Voor meer informatie zie Apetito.nl

Beppie's maaltijdservice
Deze maaltijdservice bezorgt verse maaltijden. Maaltijden worden dagelijks en op afspraak bezorgd. Ook kunnen maaltijden worden opgehaald in de winkel. Er wordt rekening gehouden met dieetwensen. Kijk voor meer info op beppiesmaaltijdservice.nl

Easy Meal
Easy meal bezorgt maaltijden aan huis. Zij bezorgen zowel bij particulieren als bedrijven en instellingen.
Men kan ook kleinere porties en dieetmaaltijden bestellen. De bezorger komt één keer per week op een vaste dag de maaltijden bezorgen. Men moet minimaal 6 maaltijden per keer afnemen. Men is niet verplicht wekelijks maaltijden te bestellen. Kijk op maaltijdje.nl.

Lekker eten met gemak!
Sandra Koningstein bezorgt heerlijke en gezonde, koelverse maaltijden van een hoog kwaliteitsniveau. Lekker eten met gemak! biedt een uitstekende combinatie van gezond, lekker en gemakkelijk met een uitstekende bezorgservice. In overleg met u kan Sandra kijken wat Lekker eten met gemak! voor u kan betekenen. In overleg kan zij praktisch alles voor u regelen! Zie etenmetgemak.nl/san

Maaltijdservice Lekker Thuis 
Lekker Thuis producten zijn vriesvers. Lekker thuis levert ook dieetmaaltijden.
De maaltijden worden wekelijks op een vaste dag  bezorgd. Kijk op lekker-thuis.nl

Maaltijdservice ONS Welzijn Oss (voorheen Rigom)
De Maaltijdservice van Ons Welzijn levert zowel koelverse als vriesverse maaltijden (ook dieetmaaltijden) aan huis.
De Maaltijdservice is bedoeld voor iedereen in gemeente Oss, Nuland en Vinkel die problemen ondervindt bij het bereiden van de warme maaltijd.
Een indicatie is niet nodig. Men kan ook voor een korte periode maaltijden bestellen bijvoorbeeld in verband met ziekte.
Eenmaal per week worden de gekozen maaltijden voor de hele week thuisbezorgd. Men bepaalt zelf het aantal maaltijden (ONS Welzijn stelt geen eis ten aanzien van een minimum aantal maaltijden).
Voor meer informatie zie onswelzijn.nl

Stichting Sint Jozefoord (bezorging maaltijden en boodschappen)
Stichting Jozefoord bezorgt koelverse maaltijden, die men thuis alleen nog maar hoeft te verwarmen. Daarnaast kan men ook de dagelijkse boodschappen thuis laten bezorgen.
De maaltijdservice  is bedoeld voor klanten die in de omgeving van Sint Jozefoord wonen en die niet meer zelf kunnen of willen koken.
De maximale reistijd van Sint Jozefoord naar de klant is 15 minuten. Er is geen indicatie nodig voor de maaltijdservice. De maaltijden worden één keer per week bezorgd. De minimale afname is vier maaltijden per bezorging. Voor meer informatie, kijk op jozefoord.nl.

Thuisafgehaald en Bijzonder Thuisafgehaald

 • Thuisafgehaald is een online platform waarop in heel Nederland maaltijden met buurtgenoten worden gedeeld. Daarnaast worden groepsactiviteiten (Food Events) en catering aangeboden.
  Iedereen kan hier aan deelnemen.
  De prijs voor de maaltijd wordt onderling met elkaar afgesproken, zoals ook het tijdstip waarop de maaltijd wordt afgehaald.
 • Bijzonder Thuisafgehaald
  Bijzonder Thuisafgehaald zorgt voor een thuiskok die bijvoorbeeld wekelijks kookt voor een buurtgenoot.
  Bijzonder Thuisafgehaald is er voor mensen die extra ondersteuning rond de avondmaaltijd kunnen gebruiken omdat ze tijdelijk of langer in een lastige situatie zitten. Denk aan mensen die geen gebruik (kunnen) maken van internet, die geen mogelijkheid hebben om een maaltijd af te halen vanwege beperkingen of die zo druk zijn met mantelzorgen dat koken of maaltijden zoeken via Thuisafgehaald.nl er bij inschiet.
   Meer info op thuisafgehaald.nl.

Vivent Maaltijd service 
Vivent bezorgt zowel maaltijden (koelvers en vriesvers) als verse boodschappen.
De klant stelt zelf de koelverse of vriesverse maaltijd samen met een weekmenulijst. Men houdt rekening met individuele wensen (portiegroottes, zoutarm, glutenvrij).
Bezorging is eenmaal per week. Voordeelpashouders die een abonnement hebben op Vivent-plus krijgen korting. Klanten van de Maaltijdservice kunnen ook verse boodschappen bestellen, zoals kaas, melk, vleeswaren en toetjes. Kijk op vivent.nl/diensten/maaltijdservice. 

Vughterstede maaltijdvoorziening
De Vughterstede bezorgt maaltijden (Tafeltje dekje) bij mensen die niet of niet voldoende in staat zijn zelf voor een warme maaltijd te zorgen.
Zij kunnen tegen een jaarlijks vastgesteld bedrag via Tafeltje Dekje een warme of koelverse maaltijd thuis bezorgd krijgen. Voor meer informatie en aanmelden kunt u bellen met huize Elisabeth of woonzorgcentrum Theresia. 

Laatst bijgewerkt op: 13 september 2017

Naar boven

Samen eten low budget

BrabantZorg: 't Geerke, Nieuwenhagen en Noorderkroon
Op de verschillende locaties van BrabantZorg wordt de gelegenheid geboden, om in het restaurant een kopje koffie of thee en de warme maaltijd te gebruiken. Ook omwonenden zijn welkom.
Het is mogelijk om dagelijks gebruik te maken van het restaurant, maar  men kan er ook voor kiezen er te eten op één of enkele vaste dagen van de week.  Meer informatie zie brabantzorg.eu. 

EET met je hart
Eet met je hart organiseert ontmoetingsactiviteiten. Met behulp van sponsorgeld van deelnemende restaurants en hun gasten willen zij sociale ontmoetingen mogelijk maken en ouderen laten genieten van een mooi sociaal en cultureel programma. Het doel wat zij beogen is vereenzaming bij ouderen tegen te gaan. Kijk voor meer info op eetmetjehart.nl.

Gasterij de Hoef (Annenborch)
In het  restaurant van de Annenborch kan men de hele dag terecht voor een kop koffie en gerechten van de kleine kaart en lunchkaart. Daarnaast wordt  tweemaal per dag een driegangenmenu aangeboden.
Ook familie en bewoners uit de omgeving zijn welkom.
Tussen 12.00 en 13.30 uur wordt er een lunch geserveerd of een driegangenmenu met verschillende keuzes. Tussen 17.00 en 18.30 uur kan men genieten van een warme maaltijd en de kleine kaart.
Reserveren is niet nodig.
Meer informatie zie annenborch.nl.

Parken van Van Neynsel: Antoniegaarde, De Taling, Eemwijk, Boswijk en de Grevelingen
Dit zijn de locaties van Van Neynsel waar men terecht kan voor een diner of lunch in de brasserie.
Ook familie en buurtbewoners zijn welkom in het restaurant.
Voor meer informatie en reserveren kijk op vanneynsel.nl.

Restaurant "Tasty" (vanuit de Bossche Vakschool)
Tasty is een leerlingenrestaurant van de Bossche vakschool. Op woensdagavond koken en serveren de leerlingen voor gasten.
Zij richten zich niet op een bepaalde doelgroep.
Het restaurant is dan geopend vanaf 17.30 uur. Ruim van tevoren reserveren is noodzakelijk.  Kijk voor meer info op bosschevakschool.nl en zoek op Tasty.

Restaurant Het Anker Vincentius 
Eethuis het Anker is een sociaal restaurant voor dak- en thuislozen in Den Bosch. Ook mensen die niet in staat zijn zelf een warme maaltijd te verzorgen en een veilige, vriendelijke plaats zoeken om te eten, zijn welkom.
Op 5 dagen van de week wordt hier door vrijwilligers gekookt; het eethuis is open op zondag, maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 17.00 tot 19.00 uur. Ze hebben plaats voor maximaal 32 gasten. Het is niet mogelijk een plaats te reserveren!
De gast betaalt € 3 of met een door Het Inloopschip verstrekte bon.
Ook de Kerstproeverij wordt door Vincentius georganiseerd. Dit is een groot diner waarvoor circa 500 minder draagkrachtige mensen worden uitgenodigd in het Theater aan de Parade. Kijk op vincentiusdenbosch.nl

Resto Van Harte
Resto van Harte verzorgt een gezond driegangendiner op verschillende locaties in Den Bosch (BBS Boschveld en Kruiskamp en de Hooghe Clock).
Iedereen is welkom.
Zij werken met vrijwilligers onder leiding van een professionele kok. Er worden vaak thema-avonden georganiseerd waarbij men wordt uitgenodigd nieuwe mensen te ontmoeten.
De prijs voor een driegangenmaaltijd is € 7. Kinderen tot en met 12 jaar eten mee voor € 3,50. Er worden lagere prijzen gehanteerd voor mensen met een minimum inkomen. Voor reserveren en openingstijden op de verschillende locaties kijk op restovanharte.nl.

Stichting de Vughterstede
Restaurant:
Beide zorgentra van Stichting Vughterstede (woonzorgcentrum Theresia en Elisabeth) beschikken over een restaurant.
Ouderen die in de directe omgeving van Woonzorgcentrum Theresia of Huize Elisabeth te Vught wonen en het op prijs stellen om samen met leeftijdgenoten te eten, kunnen hier gebruik van maken.
Zij kunnen daar dagelijks tussen 12.00 en 13.00 uur een maaltijd gebruiken. Hiervoor moet men zich wel aanmelden, via woonzorgcentrum Theresia of huize Elisabeth.

Vivent De Hooghe Clock
Binnen Woon-Zorgcentrum de Hooghe Clock is een restaurant waar bewoners maar ook mensen uit de buurt de maaltijd kunnen gebruiken.
Deze maaltijden worden geserveerd tussen 12.00 en 13.30 en tussen 17.00 en 18.30 uur..

Laatst bijgewerkt op: 05 oktober 2016

Naar boven