Welzijn & hulpverlening

Juvans, maatschappelijk werk & dienstverlening

Juvans, maatschappelijk werk & dienstverlening

Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, ondersteunt mensen bij het omgaan met problemen, uitdagingen en kansen in hun dagelijkse leven, bijvoorbeeld op het gebied van relaties, financiën, gezondheid of bij de verwerking van ingrijpende gebeurtenissen. Dit in de vorm van gesprekken, cursussen en online-hulpverlening.

De inzet kan van korte, maar ook van langere duur zijn. Juvans werkt nauw samen met andere organisaties en vrijwilligers. Juvans kijkt niet alleen naar de cliënt, maar ook naar het gezin en de omgeving. Ze gaan altijd uit van de kracht en mogelijkheden van de cliënt, waarbij de cliënt de richting bepaalt. De inzet is om samen met het sociale netwerk tot een oplossing te komen. Kijk voor meer informatie op juvans.nl.

Laatst bijgewerkt op: 03 maart 2017

Naar boven

Juvans, ondersteuning & dienstverlening

Juvans biedt ondersteuning op verschillende gebieden:

Jeugd, school en gezin 
Naast maatschappelijk werk voor volwassenen biedt Juvans diverse vormen van hulpverlening voor (risico) jeugd en jongeren, zoals maatschappelijk werk in het basis- en voortgezet onderwijs. Daarnaast zijn er diverse trainingen en cursussen zoals sociale vaardigheidstrainingen en leren omgaan met pubers.               

Relatie en Huwelijk 
Juvans biedt hulp voor mensen met relatieproblemen die hun relatie willen verbeteren. Ook biedt zij hulp en advies tijdens en na een scheiding. Dit kan in een persoonlijk gesprek of online. De cliënt kan zelf kiezen welke methode het beste past.                             

Verlies en Rouw 
Juvans biedt ondersteuning bij verlies en rouw. Iedereen krijgt in zijn leven te maken met verlies en rouw. Bij verlies kan men denken aan het overlijden van een familielid of iemand anders uit de naaste omgeving.  Maar ook een scheiding, het verlies van een baan en pensionering kunnen gevoelens van leegte teweeg brengen. Iedereen gaat daar op een eigen manier mee om. Juvans kan op verschillende manieren helpen bij dit proces, waarin je langzaam moet wennen aan een nieuwe situatie.                                        

Geld en Werk  
Mensen die te maken krijgen met armoede en financiële problemen en kwesties die daarmee samenhangen, kunnen bij Juvans advies en ondersteuning krijgen. Door omstandigheden kan het financieel tekort steeds hoger oplopen. Het is dan ook raadzaam om op tijd hulp te zoeken. In de cursus’ Rondkomen met je inkomen’ krijgt men meer inzicht in het uitgavenpatroon; er worden handige tips en adviezen gegeven om beter rond te kunnen komen met je inkomen.                          

Ruzie en Geweld  
Juvans biedt hulp aan slachtoffers, plegers en omstanders wanneer zij betrokken zijn bij situaties van huiselijk geweld. Dat kan in de vorm van individuele gesprekken, online-hulpverlening maar ook via groepshulpverlening. Huiselijk geweld is geweld dat plaatsvindt in de huiselijke kring van het slachtoffer. Daartoe behoren (ex)partners, gezinsleden, familieleden en huisvrienden. Slachtoffers én plegers kunnen vrouwen en mannen zijn, kinderen en volwassenen, onder wie ook ouderen.   

Laatst bijgewerkt op: 03 maart 2017

Naar boven

Overige hulp

Ook bij eenzaamheid, verslaving en andere vragen kan men een beroep doen op maatschappelijk werk van Juvans.

Aanmelden bij Juvans voor een afspraak kan telefonisch, persoonlijk op het inloopspreekuur of online via juvans.nl. Kijk voor meer info op juvans.nl.

Laatst bijgewerkt op: 02 mei 2017

Naar boven