Welzijn & hulpverlening

Aangepaste vakanties

Aangepaste vakanties

Vakanties die aangepast zijn voor mensen met een laag inkomen, chronisch zieken en mensen met een beperking. Accommodaties zijn vaak toegankelijk voor mensen met een rolstoel en/ of er wordt extra begeleiding geboden door vrijwilligers of mensen met een verpleegkundige achtergrond. Voorbeelden van aanbieders zijn patiëntenverenigingen, ouderenbonden, Rode Kruis, Zonnebloem en Vincentius (voor mensen met een laag inkomen). Enkele links staan hieronder vermeld.

Laatst bijgewerkt op: 17 augustus 2016

Naar boven

Allegoeds vakanties van Stichting Mens en Samenleving

Allegoeds Vakanties organiseert het hele jaar door kleinschalige (aangepaste) vakanties voor ouderen in Nederland.

Voor wie:

  • zelfredzame 65-plussers
  • ouderen met een lichte zorgvraag
  • mantelzorger en hun verzorgde samen
  • beginnend dementerenden en hun begeleider
  • ouderen met intensieve zorgvraag

Accommodaties zijn eventueel aangepast. Kijk ook op de site www.allegoedsvakanties.nl of Stichting Mens en Samenleving.nl.

Laatst bijgewerkt op: 03 augustus 2016

Naar boven

Caravan Vincentius

De Vincentiusvereniging Nederland biedt mensen met weinig financiële middelen een weekje vakantie aan in een stacaravan op een gezellige familiecamping tegen een sterk gereduceerde prijs. Iedereen die jaren niet op vakantie is geweest simpelweg omdat de middelen er niet waren, komt in aanmerking voor het caravanproject. Dat kan variëren van gezinnen die van een minimum inkomen of een uitkering rond moeten komen tot echtparen die alleen AOW ontvangen.
De caravans bieden plaats aan maximaal 6 personen. Enkele caravans zijn rolstoeltoegankelijk. Huisdieren zijn niet toegestaan. De schoolvakanties zijn gereserveerd voor gezinnen met kinderen.
De caravancommissie van Vincentius Vereniging ’s-Hertogenbosch ontvangt de gasten in de caravan op vakantiepark Dierenbos (voorheen Vinkeloord) in Vinkel. Kijk voor info op vincentiusvereniging.nl

Laatst bijgewerkt op: 03 augustus 2016

Naar boven

De Zonnebloem

De Zonnebloem organiseert groepsreizen in binnen- en buitenland voor mensen vanaf 18 jaar die:

  • afhankelijk zijn van verpleging en/of persoonlijke verzorging en/of
  • binnen-  en/of buitenshuis rolstoelgebonden zijn.

Je kunt alleen of met een reisgenoot (met of zonder lichamelijke beperking) aan de vakanties deelnemen.
Voor andere criteria en meer informatie kijk op www.zonnebloem.nl/vakanties/handig-om-te-weten  

Laatst bijgewerkt op: 03 augustus 2016

Naar boven

Het Nederlandse Rode Kruis

‘Bijzondere Vakanties’ biedt een week vakantie aan op het vakantieschip van het Rode kruis of in aangepaste hotelaccommodaties onder begeleiding van professionele zorg. De accommodaties zijn voorzien van de nodige aanpassingen.
Een zorgvakantie wordt niet vergoed vanuit het basispakket. Indien u een aanvullende verzekering heeft, wordt er mogelijk een vergoeding verstrekt. Dit kan een vastgesteld bedrag zijn of een bepaald percentage van de kosten. In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering staat vermeld of u recht heeft op een vergoeding. Hierbij worden ook de voorwaarden vermeld om voor een vergoeding in aanmerking te komen.
Aanmelding loopt via de  vakantiecoördinator van een afdeling van het Rode Kruis in de stad. Kijk voor info op rodekruis.nl.

Laatst bijgewerkt op: 03 augustus 2016

Naar boven

Het VakantieBureau

Het VakantieBureau.nl is gespecialiseerd in seniorenvakanties en in begeleide vakanties voor mensen die in het dagelijks leven zorg of begeleiding nodig hebben. Getrainde vrijwilligers nemen de zorg uit handen.  
Voor meer informatie zie hetvakantiebureau.nl

Laatst bijgewerkt op: 03 augustus 2016

Naar boven

MEEvakantiewijzer.nl

Deze vakantiewijzer geeft u een idee van de mogelijkheden voor mensen met een beperking om op vakantie te gaan. Het overzicht is niet volledig, maar het kan u hopelijk op weg helpen de vakantie te vinden die bij u past.

Laatst bijgewerkt op: 17 augustus 2016

Naar boven

Nederlandse Branchevereniging Aangepaste Vakanties (NBAV)

De Blauwe Gids is een internationale reisgids van de NBAV. De NBAV heeft een eigen keurmerk; leden moeten voldoen aan een aantal kwaliteitscriteria. Aangepaste vakanties en accommodaties worden in alle vormen aangeboden. De NBAV-leden bieden arrangementen aan voor mensen alleen, of samen met partner(s), vriend(en), familie, of zelfs voor complete (al dan niet gemixte) groepen. Kijk op nbav.nl.

Laatst bijgewerkt op: 03 augustus 2016

Naar boven

OKEE Vakantiekampen

OKEE Vakantiekampen organiseert ondernemende vakanties voor jeugd en jongeren van 8 tot en met 17 jaar.
OKEE gaat uit van twee begeleiders per vijf deelnemers. OKEE werkt met kleine groepen van maximaal 25 kinderen en houdt een leeftijdsverschil van maximaal 3 jaar aan. Dit bevordert het groepsgevoel en onderlinge contacten. Elk kamp bevat creatieve en sportieve activiteiten. Kinderen worden gestimuleerd om hun talenten te gebruiken en nieuwe activiteiten te ondernemen.
OKEE heeft verschillende kortingsregelingen, een kamp kan ook uit het PGB betaald worden; OKEE zorgt in dat geval voor een zorgcontract.  Kijk voor de mogelijkheden op okeevakantiekampen.nl

Voor meer informatie over aangepaste vakantie zie ook de MEE vakantiewijzer 2016: www.meevakantiewijzer.nl

Laatst bijgewerkt op: 03 augustus 2016

Naar boven

Stichting Wielewaal

Stichting Wielewaal organiseert vakantiedagopvang (kinderthemaweken), logeerweekenden, campingrecreatie en groepsvakanties voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking.
Er zijn vakantieactiviteiten voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en/of met ADHD/ASS.
De activiteiten worden begeleid door enthousiaste vrijwilligers. Kijk voor meer info op Wielewaal.nl

Laatst bijgewerkt op: 03 augustus 2016

Naar boven