Ontmoeting & contact

Luisterend oor en oog

Humanitas Praten over verlies

Wat?
Praten over verlies geeft hulp en steun door te chatten met een vrijwilliger in een rouwperiode. Op deze site kan men alle dagen van de week chatten met een deskundige vrijwilliger over het verlies van een dierbare.

Voor wie?
Voor iedereen die graag wil praten over een verlieservaring. Verlies is er in vele vormen: overlijden van een dierbare, verlies van gezondheid, werk, relatie of droom.

Werkwijze
De chat is een een-op-een chatgesprek met een vrijwilliger. Het chatten is anoniem. Dat betekent dat er geen persoonlijke gegevens worden uitgewisseld en niemand zich met zijn echte naam bekend hoeft te maken. Vrijwilligers hebben een geheimhoudingsplicht.

De vrijwilligers zijn goed voorbereid en getraind in de specifieke zaken die komen kijken bij het chatten en over alles wat met verlies en rouw te maken heeft.

Praktische informatie
Kijk voor meer informatie op: http://pratenoververlies.nl/

Laatst bijgewerkt op: 07 augustus 2017

Naar boven

Praten over verlies van Zorg voor elkaar

Praten over verlies is een site waarop men kan chatten met een deskundige vrijwilliger over het verlies van een dierbare of andere vormen van verlies (gezondheid, werk,  relatie of droom). Praten over verlies biedt ondersteuning bij een rouwperiode.  
De chat is een een-op-een chatgesprek met een vrijwilliger. Als een vrijwilliger beschikbaar is, kan de chatsessie meteen beginnen. Zijn alle vrijwilligers in gesprek, dan komt men in een wachtrij of wordt gevraagd het later nog eens te proberen. De site is alle zeven dagen van de week bereikbaar.
Het chatten is anoniem. Dat betekent dat er geen persoonlijke gegevens worden uitgewisseld en niemand zich met zijn echte naam bekend hoeft te maken. Alle medewerkers en vrijwilligers hebben een geheimhoudingsplicht.
Voor meer informatie pratenoververlies.nl

Laatst bijgewerkt op: 05 september 2016

Naar boven

Sensoor

Sensoor biedt dag en nacht een gesprek met echte aandacht.
Voor wie het hart wil luchten, wil praten over zorgen en problemen of gewoon behoefte heeft aan een gesprek, kan 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen met Sensoor. De gesprekken zijn anoniem en worden vertrouwelijk behandeld. Het is ook mogelijk te mailen of te chatten.
Kijk voor meer informatie op sensoor.nl

Laatst bijgewerkt op: 02 augustus 2016

Naar boven