Ontmoeting & contact

Activiteiten

Activiteiten algemeen

Bij Katrien
Bij Katrien is een ontmoetingsplaats in de Bossche binnenstad waar oud, jong, mensen met en zonder beperking, arm en rijk, allochtoon en autochtoon mee doen en zijn verbonden door ontmoeting, werk en bewonersactiviteiten.
Dit bewonersinitiatief organiseert diverse activiteiten  zoals breien en haken, wandelen en mandalatekenen voor iedereen.
Voor meer informatie zie bijkatrien.com

De Zonnebloem
De Zonnebloem organiseert vakanties, uitstapjes en bezoekt mensen thuis. Bij de lokale afdelingen van de Zonnebloem wordt naast huisbezoek van alles georganiseerd.
De Zonnebloem werkt met inzet van vrijwilligers voor mensen met een lichamelijke beperking.
In bijna elke wijk of plaats zijn vrijwilligers actief, die samen met de deelnemers kijken naar de mogelijkheden. Voor meer informatie over de verschillende afdelingen (Empel, Engelen-Bokhoven, West, Maaspoort, Oost en Zuid) zie zonnebloem.nl

Humanitas Computerhuis
Het Humanitas Computerhuis biedt iedereen de mogelijkheid om meer te leren over computers en het gebruik hiervan. Men kan er cursussen volgen, vragen stellen en oefenen met de computer tijdens vrije inloopmomenten en de computer vakkundig laten repareren.
Het Humanitas Computerhuis draagt bij aan educatie en participatie van de inwoners van de stad. Het Humanitas Computerhuis stimuleert de ontmoeting tussen verschillende bevolkingsgroepen en biedt bezoekers een veilige en ontspannen omgeving. De computer wordt als middel ingezet om te leren en elkaar te ontmoeten.
Het computerhuis is er voor alle bewoners van de wijk Nieuw Zuid en de gemeente ’s-Hertogenbosch. Speciale aandacht wordt besteed aan kinderen, jongeren en volwassenen met een achterstand op sociaal en/of economisch gebied.
Voor meer informatie, kijk op computerhuis.org.

KBO Katholieke bond voor ouderen
De lokale Afdelingen van KBO-Brabant organiseren vele activiteiten voor senioren op het gebied van ontspanning, sport, cultuur, zingeving en educatie. Afdelingen behartigen ook uw belangen op lokaal niveau richting gemeente en overige instanties. Daarnaast kan men gebruik maken van de diensten van vrijwillige ouderenadviseurs, belastinginvulhulpen en administratieve ondersteuners.
Voor meer informatie en aanmelden als lid zie kbobrabant.nl

Steunpunt van Meeuwenhof
Het Steunpunt van Meeuwenhof van Welzijn Divers in Rosmalen biedt een huiskamer- en ontmoetingsfunctie. Dagelijks zijn er activiteiten zoals gymnastiek, creativiteit, biljarten, kaarten, bingo. Voor meer informatie over de huiskamer zie 'Dagbesteding zonder indicatie'.
Het steunpunt is er voor senioren (55+) in Rosmalen.
Voor meer informatie over de activiteiten die georganiseerd worden zie www.divers.nl

Stichting Actieve Senioren (SAS)
De Stichting Actieve Senioren, biedt activiteiten aan senioren, in bijna alle wijken van de stad welke gericht zijn op ontmoeting. Jaarlijks organiseren zij een Zomerschool.
De Stichting Actieve Senioren stelt zich open voor kwetsbare groepen en beoogt eenzaamheid en isolement onder senioren te bestrijden door ruimte te bieden aan ontmoeting, gezelligheid en vriendschap.
De activiteiten worden georganiseerd voor senioren vanaf 55 jaar.
De SAS zet zich in voor samenwerking met andere organisaties, die eveneens binnen de gemeente werkzaam zijn voor senioren.
Voor meer informatie zie sasdenbosch.nl

Stichting de Biechten Actieve Senioren
De BAS organiseert activiteiten voor ouderen in Den Bosch Oost en Hintham

Stichting Veur mekaor
De Stichting "Veur Mekaor" biedt faciliteiten aan voor minder validen bij evenementen in 's-Hertogenbosch zoals:

  • De organisatie rond het plaatsen van tribunes tijdens optochten
  • Het organiseren van gereserveerde plaatsen bij gratis evenementen op de Bossche Markt en Parade
  • Assisteren van andere organisaties met betrekking tot faciliteiten voor minder validen
  • Voor meer informatie zie veurmekaor.com

Sport en bewegen zie Senioren

‘S-PORT gemeente ’s-Hertogenbosch
Op de pagina van ’S-PORT worden sporten vermeld die in de gemeente 's-Hertogenbosch aangeboden worden. Wanneer men op de sport naar keuze klikt ziet men waar en bij wie je die sport kunt doen. Voor meer informatie wordt verwezen naar de verschillende websites.

Medewerkers van ´S-PORT organiseren activiteiten met sport- en andere organisaties. Dat doen zij vooral voor kids en jongeren. Voor volwassenen, 50 plussers en mensen met een beperking brengen zij vraag en aanbod bij elkaar. 

Doel van ’S-PORT is om iedereen in gemeente 's-Hertogenbosch en de omliggende kernen een laagdrempelig en betaalbaar sport- of beweegaanbod in de directe omgeving te bieden.

Daarnaast zijn er verschillende projecten zoals de citytrainer, Samen gezond, Nationale sportweek en Sportpunten.

Citytrainer helpt deelnemers zijn/haar creatieve, sportieve, organisatorische en sociale talenten aan te scherpen en in te zetten. Citytrainers volgen een training gericht op het organiseren en begeleiden van sportieve of creatieve activiteiten en evenementen.

Samen gezond
‘S-PORT wil samen met partners als de GGD en Welzijn Divers mensen uitdagen meer te bewegen door activiteiten aan te bieden op scholen, in de wijken, met en bij sportaanbieders en in Gezondheidscentra.

Doel is er samen voor te zorgen dat iedereen lekkerder in zijn vel zit door een gezonde en actieve leefstijl!

Samenwerking in Sportpunten
In ’s-Hertogenbosch zijn vijf sportpunten (in ontwikkeling). Het gaat hierbij om plekken in de stad waar voorzieningen geclusterd zijn en sportverenigingen, eventueel commerciële sportaanbieders en andere organisaties met elkaar samenwerken.

Het beoogde resultaat is een ontmoetingspunt voor de wijk en een complex waar het de hele dag door bruist van de activiteiten.

De samenwerking leidt ertoe dat inwoners uit de wijk op een sportpunt op een groot deel van de dag kunnen sporten bij de verschillende verenigingen. Maar het sportpunt is er ook voor de ongeorganiseerde sporter. Het sportpunt kan dan dienen als start (ontmoeting) en finishplek (douchen en horeca) voor onder andere hardlopers, wandelaars, fietsers en skaters, maar ook voor de jeugd die na schooltijd een balletje wil trappen.

Zie s-port.nl

Voor buurtgerichte activiteiten informeer bij uw wijkplein of wijkwerker in de buurt

Laatst bijgewerkt op: 13 september 2017

Naar boven

Samen er op uit

Stichting Met je hart

Wat en voor wie?
Stichting Met je hart organiseert waardevolle ontmoetingen voor kwetsbare ouderen in de gemeenten Den Bosch en Vught. Het doel wat zij beogen is vereenzaming bij ouderen tegen te gaan.

Met behulp van sponsorgeld van deelnemende restaurants en hun gasten willen zij sociale ontmoetingen mogelijk maken en ouderen laten genieten van een mooi sociaal en cultureel programma.

Praktische informatie
Kijk voor meer info op  https://www.facebook.com/pg/stichting.metjehart.denboschvught/about/?ref=page_internal

Verbeelderij
Verbeelderij biedt creatieve activiteiten op maat aan, individueel of in groepsverband. Verbeelderij vertrekt vanuit het idee dat mensen juist in hun eigen omgeving hun creativiteit kunnen ontwikkelen, of dat nu thuis is, binnen het verzorgings- of verpleeghuis of in een gezellige ruimte in de buurt. Bij Perron-3 worden verschillende cursussen samengevoegd tot één creatieve cursus op maat.

Voor wie?
Verbeelderij is er voor mensen die naast of na hun actieve bestaan in de samenleving vanuit ruimte en rust hun kwaliteiten verder willen ontwikkelen. Bijzonder binnen Verbeelderij is dat ook mensen met een visuele beperking gespecialiseerde begeleiding kunnen verwachten en kunnen (blijven) genieten van kunst maken en kunst beleven. Ook mensen met een PGB/WMO kunnen terecht bij Verbeelderij o.a voor dagbesteding.

Praktische informatie
Voor meer informatie zie: http://verbeelderij.nl/

TP Theatervrienden Theatervrienden is een club mensen die met elkaar het theater bezoeken. Bij theatervrienden kan men zich aanmelden om samen met anderen naar het Theater aan de parade te gaan. Alleengaanden (niet te verwarren met aleenstaanden) 40 plussers kunnen zich aansluiten, bijvoorbeeld omdat zij gescheiden zijn, hun partner hebben verloren of een partner hebben die niet van theater houdt.  Aanmelden voor TP Theater Vrienden kan via een emailadres. Elk kwartaal selecteert Theater aan de Parade in overleg met de organisatoren een aantal voorstellingen in verschillende genres: van toneel tot dans en van klassieke muziek tot opera. Middels een bestelformulier kan men zich opgeven voor de voorstelling(en). Het theater zorgt ervoor dat Theater Vrienden bij elkaar zitten. Voor meer informatie, kijk op theateraandeparade.nl 

Stichting Vier het leven
Stichting Vier het Leven organiseert film-, theater-, museum- en concertbezoeken voor ouderen (vanaf 65 jaar).
Deelnemende ouderen worden persoonlijk opgehaald, tijdens de voorstelling/ activiteit begeleid en na afloop weer thuisgebracht. Met een klein gezelschap gaat men er samen op uit. Voor de ouderen zijn begeleiding, vervoer, entree en consumpties inbegrepen in de prijs. Kijk voor meer informatie op site 4hetleven.nl

SOLO 2008
SOLO 2008 is een vereniging van actieve singles. Zij organiseren ieder weekend een activiteit, zoals: museum-, film- en concert-bezoek, wandelen, fietsen, uit eten.
Voor singels van 40 jaar en ouder uit Den Bosch of omgeving.
Voor meer informatie: solo-2008.nl

Laatst bijgewerkt op: 07 augustus 2017

Naar boven

Samen eten

BrabantZorg: 't Geerke, Nieuwenhagen en Noorderkroon
Op de verschillende locaties van BrabantZorg wordt de gelegenheid geboden, om in het restaurant een kopje koffie of thee en de warme maaltijd te gebruiken. Ook omwonenden zijn welkom.
Het is mogelijk om dagelijks gebruik te maken van het restaurant, maar  men kan er  ook voor kiezen  op één of enkele vaste dagen te komen. Meer informatie zie brabantzorg.eu. 

EET je met je hart
Eet met je hart organiseert ontmoetingsactiviteiten. Met behulp van sponsorgeld van deelnemende restaurants en hun gasten willen zij sociale ontmoetingen mogelijk maken en ouderen laten genieten van een mooi sociaal en cultureel programma. Het doel wat zij beogen is vereenzaming bij ouderen tegen te gaan. Kijk voor meer info op eetmetjehart.nl.

Franciscaanse beweging
De franciscaanse beweging organiseert iedere eerste woensdag van de maand (met uitzondering van de maand augustus) een lunchbijeenkomst rond een actueel thema. Met de lunchbijeenkomsten wil de Franciscaanse Beweging mensen de mogelijkheid bieden eens per maand te reflecteren op vragen die zich door actuele ontwikkelingen aandienen.De thema’s zullen van tevoren via Facebook (@vredeenallegoeds) bekendgemaakt worden. De lunchbijeenkomsten zijn bedoeld voor iedereen die behoefte heeft aan een goed gesprek tijdens de lunch. De lunchbijeenkomsten zullen ‘op z’n franciscaans’ gehouden worden. Dat wil zeggen dat iedereen zijn of haar eigen boterhammen meeneemt. De Franciscaanse Beweging zorgt voor koffie en thee. De lunch is van 12.15- 13.00 uur. 

Gasterij de Hoef (Annenborch)
In het  restaurant van de Annenborch kan men de hele dag terecht voor een kop koffie en gerechten van de kleine kaart en lunchkaart. Daarnaast wordt  tweemaal per dag een driegangenmenu aangeboden. Ook familie en bewoners uit de omgeving zijn welkom. Tussen 12.00 en 13.30 uur wordt er een lunch geserveerd of een driegangenmenu met verschillende keuzes. Tussen 17.00 en 18.30 uur kan men genieten van een warme maaltijd en de kleine kaart. Reserveren is niet nodig.
Meer informatie zie annenborch.nl.

Parken van Van Neynsel: Antoniegaarde, De Taling, Eemwijk, Boswijk en de Grevelingen
Dit zijn de locaties van Van Neynsel waar men terecht kan voor een diner of lunch in de brasserie.
Ook familie en buurtbewoners zijn welkom in het restaurant.
Voor meer informatie en reserveren kijk op vanneynsel.nl. 

Restaurant Het Anker Vincentius 
Eethuis het Anker is een sociaal restaurant voor dak- en thuislozen in Den Bosch. Ook mensen die niet in staat zijn zelf een warme maaltijd te verzorgen en een veilige, vriendelijke plaats zoeken om te eten, zijn welkom. Op 5 dagen van de week wordt hier door vrijwilligers gekookt; het eethuis is open op zondag, maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 17.00 tot 19.00 uur. Ze hebben plaats voor maximaal 32 gasten. Het is niet mogelijk een plaats te reserveren! De gast betaalt € 3 of met een door Het Inloopschip verstrekte bon. Ook de Kerstproeverij wordt door Vincentius georganiseerd. Dit is een groot diner waarvoor circa 500 minder draagkrachtige mensen worden uitgenodigd in het Theater aan de Parade. Kijk op vincentiusdenbosch.nl

Resto Van Harte
Resto van Harte verzorgt een gezond driegangendiner op verschillende locaties in Den Bosch (BBS Boschveld en Kruiskamp en de Hooghe Clock). Iedereen is welkom. Zij werken met vrijwilligers onder leiding van een professionele kok. Er worden vaak thema-avonden georganiseerd waarbij men wordt uitgenodigd nieuwe mensen te ontmoeten. Er worden lagere prijzen gehanteerd voor mensen met een minimum inkomen. Voor reserveren en openingstijden op de verschillende locaties kijk op restovanharte.nl.

Stichting de Vughterstede
Restaurant:
Beide zorgcentra van Stichting Vughterstede (woonzorgcentrum Theresia en Elisabeth) beschikken over een restaurant. Ouderen die in de directe omgeving van Woonzorgcentrum Theresia of Huize Elisabeth te Vught wonen en het op prijs stellen om samen met leeftijdgenoten te eten, kunnen hier gebruik van maken. Zij kunnen daar dagelijks tussen 12.00 en 13.00 uur een maaltijd gebruiken. Hiervoor moet men zich wel aanmelden, via woonzorgcentrum Theresia of huize Elisabeth.

Vivent De Hooghe Clock
Binnen Woon-Zorgcentrum de Hooghe Clock is een restaurant waar bewoners maar ook mensen uit de buurt de maaltijd kunnen gebruiken. Deze maaltijden worden geserveerd tussen 12.00 en 13.30 en tussen 17.00 en 18.30 uur.

Laatst bijgewerkt op: 13 september 2017

Naar boven